Matikkapallo

Sopivasti liikunnallinen ja yhteisöllinen peli on jostain syystä ollut mulla mielessä jo jonkin aikaa, mutta vasta tänä vuonna sain pelin jalkautettua kunnolla. Nimeksi tuli tietenkin matikkapallo. =) 

Pelissä opettaja jakaa oppilaat 3-4 pelaajan ryhmiin. Pelin tarkoituksena on ryöstää toisilta ryhmiltä “helttejä” eli elämiä.
Opettaja on valmiiksi tulostanut paperille tehtäviä opeteltavasta aiheesta, ja ryhmä tekee yhden tehtävän kerrallaan. Oikein tehdystä tehtävästä ryhmä saa kaksi pistettä, mutta pisteen voi tuplata (tai nollata) heittämällä palloa koriin luokan sivussa/takana. Näin ollen ryhmä saa ryöstää toisilta 0-4 pistettä onnistumisen mukaan.
Ennen peliä täytyy sopia, mitä tapahtuu, jos joukkueen elämät menevät nollille. Vaihtoehtoja on varmasti monia. Omilla tunneilla olemme yleensä jatkaneet peliä niin, että tehtävän tekemällä pääsee takaisin peliin, eli saa yhden elämän takaisin.
Peliä saa ja ehkä pitääkin sopivasti soveltaa. Oppilaan tuntemus on tässä(kin) keskiössä.

Tarvikkeet:

  • Tehtäviä paperille tulostettuna / valmiilla korteilla
  • Pisteidenlaskutaulukko taululle (magneetit!)
  • Pallo ja kori
Optioita ja vinkkejä:
  • Pallonheiton voi korvata monella tavalla: curling? keilaus? jne…
  • Pallonheitossa voi olla yhden pisteen viiva ja kahden pisteen viiva eri etäisyyksillä
  • Kannattaa miettiä valmiiksi mitä tehdä, kun joku huijaa

Vastaa