Simulaatioita kehiin

Miten fykeä pitäisi opettaa etänä? Opettajat ovat luovia nyt, kun kaikki oppilaat ja opettajat ovat etätöissä – joskin luovuus voi olla myös aika kuluttavaa. Itsekin taisin jonkun tehtävän antaa toiminnallisessa muodossa – työvälineinä oli kaikki keittiöstä löytyvät (lasiset) astiat/esineet. Aihe oli valo ja sen taittuminen ja heijastuminen.

Netti on pullollaan hyviä simulaatioita peruskouluun ja lukioon. Nyt tuli vastaan yksi, jolle annetaan iso plussa: Coloradon yliopiston PhED-hanke. Simulaatioita löytyy kemiaan, fysiikkaan, matematiikkaan, biologiaan sekäearth science:en (en tiedä miten tämä kuuluisi suomentaa. Simulaatiot sisältävät fysiikasta ja kemiasta tuttuja ilmiöitä: kaasut ja paine, mutta myös tähtitieteen planeettoja tai maantiedon jäätiköiden dynamiikkaa).

Kaikki simulaatiot voi ladata itselleen ja upottaa omiin sivuihin ilmaiseksi. Alla esimerkki heiluriliikkeestä. Appleteista noin puolet toimivat Javalla, mutta monissa on myös HTML5-valmius.

Vastaa