Avaruuden avainluvut (kirjahylly)

Tämän kirjan muistan kaukaa. Maailmankaikkeuden “hienosäätö” tuntui ja tuntuu edelleen kovin hämmentävältä. Nuorena koin kirjan punaisen langan olevan sopusoinnussa oman kristillisen maailmankatsomukseni kanssa – olkoonkin että käsittääkseni kirjailija Martin Rees on ateisti. Kirja on helppolukuinen ja uskallan suositella sitä kaikille.

Kirjassa (englanniksi kirja on muuten “Just six numbers”) esitellään kuusi lukua, jotka määräävät maailmankaikkeuden rakenteen sekä sen, miten elämä on täällä mahdollista. Lukuarvot vaikuttavat kovin tarkalleen säädetyiltä. Kirja herättelee mielenkiintoa luonnontiedettä ja erityisesti tähtitiedettä kohtaan, mutta filosofisilta ja teologisilta kysymyksiltä ei täysin voi välttyä.

Diplomitehtävät:

Avaruuden avainluvut – diplomitehtävät (DOCX)

 

Vastaa