Sosiogrammi Leaderboard

Koulullamme annettiin jokaiselle luokalle tehtäväksi laatia luokan sosiogrammi. Aivan loistava työkalu, jolla saa selville luokan sosiaalisia suhteita. Kuten hyvin usein, jäin miettimään, voisiko tämän tehdä koneella jotenkin tehokkaammin kuin paperilla (eikä mitään paperia vastaan, se käyttöliittymä on edelleen monessa tosi hyvä =) Löysin LeaderboardX -nimisen ohjelman muutaman vuoden takaa. Ohjelma ei mairittele ulkonäöllä, mutta toimivuudella kylläkin.

Testasin ohjelmaa, ja mielestäni toimi varsin mukavasti. Nimet syötetään suoraan taulukkoon, jokaiselle nimelle voit linkittää yhden tai useamman “tykkäyksen” tai “ei-tykkäyksen” tai voit nimetä nämä luokat haluamasi mukaan.

Muita ominaisuuksia:

  • Aineiston lataaminen (txt-tiedosto ainoastaan, onnistunee kyllä exim xls-tiedostosta pienellä kikkailulla)
  • Aineiston tallentaminen monessa muodossa
  • Suhteita kuvaavien nuolten väri, laatu jne…
  • Ihmisiä kuvaavien nuolten koko ja paikka…

 

 

 

Linkki sivulle:

http://leaderboardx.herokuapp.com/#/

Vastaa